Techleap

Nieuwe Domein Directeuren Techleap.nl

Techleap.nl versterkt het team met Maurice van Tilburg (ex-CEO Euronext Amsterdam), Wibe van de Vijver (ex-Google), Marloes Mantel (ex-Eventbrite). Zij worden de directeuren van respectievelijk de domeinen ‘Access to Capital’, ‘Access to Markets’ en ‘Access to Talent’. Pauline van Tol wordt de Chief Financial Officer/Chief Operations Officer (CFO/COO). Zij zullen op 1 januari 2020 officieel van start gaan met hun werkzaamheden.

Met de nieuwe directeuren van de verschillende domeinen van Techleap, en de Chief Financial Officer/Chief Operations Officer geeft Techleap.nl invulling aan haar missie om het tech-ecosysteem van Nederland te kwantificeren en te versnellen door de leiders van morgen op het gebied van technologie te empoweren. Techleap.nl creëert zo het optimale klimaat voor technologiebedrijven om op te schalen met programma's en initiatieven die de toegang tot kapitaal, markt, talent en technologie verbeteren.

Maurice, Wibe, Marloes en Pauline worden ook onderdeel van het strategieteam van Techleap.nl.

Meer over de ambities en acties van de verschillende Domeinen en Programma's van Techleap.nl wordt op 21 januari 2020 bekendgemaakt tijdens het evenement Empowering Dutch leaders in Tech in het Louwman Museum in Den Haag.

Maurice van Tilburg- Directeur Access to Capital
Maurice van Tilburg wordt Directeur Access to Capital. In dat domein wordt gekeken naar manieren om de beschikbare middelen voor Nederlandse scale-ups te verhogen. Maurice was van 2015 tot 2019 CEO van Euronext Amsterdam, waar hij onder andere onderzocht hoe hij tech-bedrijven naar de Nederlandse markt kon brengen. Maurice heeft ook niet-uitvoerende functies en adviesfuncties voor verschillende startende ondernemingen bekleed.

Wibe van de Vijver – Directeur Access to Markets
Wibe van de Vijver zal leiding geven aan het Access to Markets-domein. Zijn focus ligt op het ondersteunen van Nederlandse scale-ups om hun groei te versnellen door internationalisering en verbeterde toegang tot bedrijven, overheid en kennis. Geboren en getogen in Nederland, begon Wibe zijn carrière bij Google, waar hij zich heeft opgewerkt van Account Manager in het Europese hoofdkantoor in Dublin tot Senior Strategist in het Global HQ in Silicon Valley. Na voor Google te hebben gewerkt, besloot Wibe zich aan te sluiten bij de Y-Combinator startup Impraise als hun eerste belangrijke aanwinst voor het Business Development team. Binnen deze functie verhuisde Wibe naar New York om de expansie te leiden en de Amerikaanse business uit te bouwen.

Marloes Mantel - Directeur Access to Talent
Als Directeur Access to Talent zal Marloes Mantel ervoor zorgen dat scale-ups in Nederland de middelen en kennis hebben om het beste talent te werven, te behouden en te ontwikkelen om internationaal te groeien en te schalen. Marloes' begon haar HR-carrière bij Ticketscript, waar ze verantwoordelijk was voor het opzetten en ontwikkelen van de HR- en recruitmentafdeling. Na een succesvolle exit is ze bij Eventbrite in San Francisco in dienst getreden om leiding te geven aan hun Europese people operations.

Pauline van Tol - Chief Financial Officer/Chief Operations Officer
Pauline van Tol is de Chief Financial Officer/Chief Operations Officer van Techleap.nl. Zij heeft ruime ervaring in management/financiële functies bij zowel offshore als kennisinstellingen.